عبدالرضا رجبی

براستی نمی دانم ملت ايران با خانم ماجدی چه بدی کرده که ايشان، در مقام ميراثی خود در رهبری حزب کمونيست کارگری، علاقه دارند کارگران ايران از زير بوته در آمده باشند و بياد نياورند که روزگاری در سرزمين شان ـ مطابق اسناد ترديد ناپذير تاريخی ـ کارگران زن و مرد يک سان حقوق می گرفتند، مرخصی بارداری و بيماری برقرار بود، برای بچه هاشان مهد کودک فراهم بود، و حقوق ماهانه شان هيچگاه عقب نمی افتاد؟
ربوده شدن ۳۰ زن در جنوب تهران و قتل ۱۴ نفر در استان خوزستان
بشیری نماینده پاکدشت خواستار برگزاری جلسه غیر علنی در خصوص بررسی مسایل امنیتی جامعه در مجلس شد.
به گزارش خبرنگار خانه ملت، فرهاد بشیری نماینده پاکدشت در تذکری آیین نامه ای گفت: پنج شنبه هفته گذشته برخی جراید به ربوده شدن ۳۰ تن از خانم های جنوب تهران و قتل ۱۴ تن در استان خوزستان اشاره کرده بودند، خواهشمندم هیات رئیسه تدابیری اتخاذ نماید و مسایل امنیتی جامعه در یک جلسه غیر علنی با مسئولین مربوطه مورد بررسی قرار گیرد.
نماینده پاکدشت گفت: این مساله بسیار قابل اهمیت است و لازم است مجلس در این ارتباط پیگیری های لازم را انجام دهد.
سپس ابوترابی نایب رئیس اول مجلس در پاسخ به نماینده پاکدشت گفت: انشاالله این مورد پیگیری و اقدام خواهد شد.
حرکتها و جنبشهای اجتماعی و مدنی
رادیو ژیار
حرکتها و جنبشهای اجتماعی و مدنی
محمدرضا اسکندری: کاوه کرمانشاهی دانشجو رشته حقوق در کرمانشاه است. آقای کرمانشاهی مسوول انجمن بسته شده ژیار کرمانشاه و از فعالان مدنی کرمانشاهی در انجمنهای مدنی دانشجویی و فرهنگی است. کرمانشاهی در گفت و گو با زمانه میگوید: متأسفانه هنوز حاكميت تغييری در نوع نگاه خود به فعالان كُرد نداده و هرگونه فعاليت مدنی در كردستان را با بدبينی تمام مینگرد.
پرفسور مظفر پرتوماه استادان کرد ایرانی رشته فیزیک هستهای
رادیو ژیار
باور به آزادی و شرم در بیان
عرفان قانعیفرد: پرفسور مظفر پرتوماه از نخستین استادان کرد ایرانی رشته فیزیک هستهای بود. این فیزیکدان برجسته کرد پس از طی تحصیلات متوسطه جهت ادامه تحصیل به آمریکا رفت و تحصیلات خود را تا اخذ مدرک دکترا در رشته فیزیک هستهای ادامه داد. مرحوم پرتوماه سپس به سازمان فضایی ناسا پیوست که این همکاری تا چند سال پیش ادامه داشت. مظفر پرتوماه که در سالهای اخیر بارها به ایران سفر داشت، در پی بروز سکته قلبی در سن ۷۰ سالگی درگذشت.
وضعيت عبدالرضا رجبي در هاله اي از ابهام
ناتوانی و ناکامی های مصدق و جنبش پیرامون او، ناتوانی و ناکامی های لیبرال دموکراسی ایران بود که در برابر مدرنیسم دولتگرای خودکامه، خانه نشین شد... گرفتاری دیدگاه آقای عمویی و هم فکران ایشان در این بوده و هست که ارزش فرایند تجدد رایزنانه ایران را در نیافته اند و همچنان در سودای شکلی از تجدد آمرانه دولت - محوراند
نهضت ترجمه و زنان مترجم ايران، عرفان قانعی فرد

نامه خانواده هاي جانباختگان فاجعه قتل هاي زنجيره اي
رضا معيني در گفت و گو با روز
محمدرضا اسکندری
توهین و نقض حریم شخصی افراد در جهت منافع مردم کرد نیست
ايرنا : معاون پيشگيري و سلامت وزارت آموزش و پرورش گفت: "افسردگي و اضطراب شايع ترين بيماري در ميان دانش آموزان دختر مدارس کشور است و خانواده هايي که داراي آسيب پذيري اقتصادي هستند بيشتر درگير اين مشکلات هستند. "مهناز تسليمي" روز دوشنبه در گفت و گوي اختصاصي با خبرنگار اجتماعي ايرنا، اظهارداشت: در برنامه هاي بازديد و نظارت در مدارس مشخص شد که اضطراب و افسردگي جزوه اشکالاتي است که دانش آموزان و بويژه دانش آموزان دختر را تحت الشعاع قرارمي دهد. وي تصريح کرد:اين گونه مشکلات ناشي از بحران بلوغ و هويت يابي اين دوران است و بروز اين بيماري در خانواده هاي آسيب پذير ازنظر اقتصادي بيشتر ديده مي شود.
توصيه به زنان : خود را «دوده اندود » کنيد
يک روزنامه دولتي با تشبيه «چادر» به «دوده اندود کردن» به زنان توصيه کرد چادر سر کنند. روزنامه دولتی «خورشيد» در صفحه آخر خود يادداشت کوتاهي از يک روحاني به چاپ رسانده است. محمدرضا رنجبر در اين يادداشت نوشته «قديم ها وقتي که اهل کاروان مي خواستند سکه هاي زر و طلاي خود را از سرقت راهزنان در امان بدارند آنها را با دوده يا هر چيز سياه ديگر تيره و تار مي کردند تا برق آنها چشمان سارقان را نگيرد و اتفاقاً هم کارگر مي افتاد و يادمان باشد زن همان زر است و حجاب چادر چيزي شبيه سياه کردن زر غاستف که آن را از شر راهزنان در امان مي دارد.
وبلاگ فرشید خدادادیان

مهر ماه ۱۳۸۷– تهران / میدان ولیعصر
بنویس بابا مثل هر شب ؛ نان ندارد
سارا به سین سفره مان ایمان ندارد
بعد از همان تصمیم کبری ؛ ابرها هم
یا سیل می بارند ؛ یا باران ندارد !
بابا انار و سیب و نان را می نویسد
حتی برای خواندنش دندان ندارد....
*شعر از "ایمان"
حملات جدید ترکیه علیه کردها در داخل و خارج مرزها
• بی جهت نبود که روزنامههای عربی در چند روز اخیر به کنایه اعلام نمودند که ترکیه قصد دارد امپراطوری خود را بازسازی نماید... توسل به زورکه اخیرا" ترکها در مورد کردستان اجرا می کنند ادامه تفکر خشونت طلبانهایست که بجا مانده میراث دولت عثمانی است
حکم سنگین زندان فعال حقوق بشر تائید شد
سازمان حقوق بشر کردستان
دادگاه تجدیدنظر انقلاب اسلامی تهران، سرانجام با تائید رای شعبه 15 دادگاه انقلاب محکومیت ده سال حبس بنیانگذار حقوق بشر کردستان را قطعی نمود.
آقای محمدصدیق کبودوند موسس سازمان حقوق بشر کردستان، مدیر مسئول و سردبیر هفته نامه «پیام مردم» در اوایل تابستان سال گذشته دستگیر، و به اتهام تشکیل جمعیت مدافع حقوق بشر و دعوت از جمهوری اسلامی به پایبندی به تعهدات حقوق بشری و دفاع از حقوق بشر و افشای موارد نقض آن در گفتگو با رسانههای عمومی، به یازده سال حبس توأم با شکنجه مح
وضعیت روزنامه نگاری در کردستان
طاهر برهون یکی از بنیانگزاران انجمن کردهای خارج از کشور و از مسئولین نشریه هاوار است. او در این گفتگو در مورد فعالیتهای ژورنالیستی و ضعفهای روزنامهنگاری در کردستان و ایران میگوید: «متأسفانه فرهنگ مطالعه در جامعهی ما، بسیار ضعیف است. ما همیشه شنیدن را بر خواندن ترجیح دادهایم، زیرا شنیدن، راحتتر است. مردم حاضرند ساعتها به رادیو گوش بدهند؛ اما حاضر نیستند دقایقی را به مطالعه بپردازند. اگر ما آمار ساعات مطالعهی یک فرد آلمانی با یک فرد ایرانی را مقایسه کنیم، فاصلهی وحشتناکی را خواهیم دید.»
نه سال زندان براي دو دانشجوي دانشگاه اصفهان
خان! هوای کردستان باز هم دلانگیز است
عرفان قانعیفرد: نه از بازداشت گفتم، نه از سیهبینی و گزافگویی و نه از بازی دور باطل امنیت و سیاهی که حالم را بر هم زند. یا از کممایگانی شیفته فرار و یا عصیانگرانی اهل مقام و عنوان و یا بازیچگان حلقه نهان قدرت که شهوتزده بر خود صد مدال بیاویزند و سفیهانی که خنجر و گلوله را علاج درد بیاتشده میدانند و ره هویتزدگی ناجوانمردانه برمیگزینند تا در بلاد دیگر به نام و عنوان «رستم دستان» حضور یابند و البرز به کلنگ بپیایند.
صفحه ی اطلاع رسانی کانون زنان آذرمهر کردستان

وضعیت اعدام در ایران: گزارش بیش از بیست گروه حقوق بشری
نماينده کرد مجلس عراق در مصاحبه با روز
قرارداد بغداد- واشنگتن عليه ايران نيست
سامان رسول پور
قرار داد امنيتي عراق ـ آمريکا که اعتراض و نگراني مسئولان جمهوري اسلامي را به همراه داشته موضوع گفت و گوي روز دکتر "محمود عثمان"، عضو فراکسيون کرد در پارلمان عراق است. وي در اين مصاحبه اختصاصي از اين باور سخن مي گويد که "آمريکا بايد عراق را ترک کند اما نه به صورتي سريع بلکه با برنامه اي زمان بندي شده". وي همچنين تاکيد دارد که مذاکره آمريکا و عراق بر سرنوشت عراق تاثير جدي دارد. مصاحبه را در پي مي خوانيم.
مورد تبعیضام، چون کردم و مستقل
• محمدصدیق کبودوند رئیس سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان که با محکومیت یازده و نیم ساله در زندان اوین به سر می برد، با انتشار نامه ی سرگشاده ای، نسبت به برخوردهای تبعیض آمیز و دوگانه ی برخی از مدعیان حقوق بشر در ایران و خارج از کشور و خودی و غیرخودی کردن زندانیان سیاسی، |

حقوق بشر، هم استراتژی هم تاکتیک
عباس امیر انتظام : بنابراین عمده کردن مسأله حقوق بشر در ایران، هم تاکتیک است و هم استراتژی. آنهایی که مشکلات مردم ایران را از نزدیک لمس می کنند به اهمیت این مسئله واقف هستند و هیچکس هم دچار این خوش باوری و ساده انگاری نیست که دبیرکل سازمان ملل می تواند در غیاب تلاش های پیگیر مردم ایران، این مشکل را حل کند. استفاده از امکانات حتی اندک جامع� ....ادامه مطلب

«رنسانس در ادبیات کردی» به دنبال حذف محدودیت ها
ممنوعيت استفاده از زبان كردى تازه در سال ۱۹۹۱ در تركيه لغو شد، اما قزل قايا و نويسندگان ديگر حاضر در اين سمينار مى گويند که «هنوز با سانسور و محدوديت هاى ديگر رو به رو هستند. ناسيوناليست هاى تركيه از اين واهمه دارند كه ترويج و تشويق زبان كردى وحدت و امنيت ملى اين كشور را به خطر بيندازد.» ....ادامه مطلب
به گفته خاتمي
شبکه تلويزيوني اصلاح طلبان در راه است
ياسمين منطقي محمد خاتمي روز گذشته اعلام کرد که طرح راه اندازي يک شبکه تلويزيوني ماهواره اي را پي گيري مي کند و طرح آن را تهيه کرده است. رئيس جمهور دوران اصلاحات که اخيرا ميزبان تعدادي از شخصيت هاي سياسي- فرهنگي و از جمله کوفي عنان دبير کل سابق سازمان ملل بود که براي شرکت در همايش دين در دنياي جديد و به دعوت وي به ايران سفر کردند، گفت که قصد دارد در کنار شبکه تلويزيوني ماهواره اي، مراکز تربيتي و آموزشي را نيز راه اندازي کند.
يک عضو ديگر کمپين يک ميليون امضا در بند 209
دستگيري به بهانه سبقت غير مجاز
سارا مقدم
عشا مومني فعال کمپين يک ميليون امضا در کاليفرنيا و دانشجوي کارشناسي ارشد هنر و ارتباطات که براي ديدار خانواده و تکميل پايان نامه دانشجويي اش در ايران به سر مي برد، روز 24 مهرماه بازداشت شد و تا ديروز که خانواده وي خبر دستگيري اش را اعلام کردند، در زندان اوين و در بند 209 به سر مي برد.
فعالان حقوق بشردر مصاحبه با روز
بخشنامه قوه قضاييه بايد قانون شود
سامان رسول پور
معاون قضايي دادستان کل کشور روز چهارشنبه از صدور بخشنامه اي خبر داد که بر اساس آن براي بزهکاران کمتر از 18 سال با هر درجه جرمي که مرتکب شده باشند حکم اعدام صادر نخواهد شد.اين تصميم قوه قضاييه "يک گام به جلو" تلقي شدامامحمد ذبحي، در گفتگوي ديگري که روز شنبه با واحد خبري داشت، خبر تکميلي را هم داد: "محکومان قصاص همچنان اعدام خواهند شد".
محمد قاضی: هر دوره و زمانهای «دُن کیشوت» دارد
عرفان قانعیفرد: سروانتس با نوشتن دن کیشـوت انحطاط دوران پهلـوانی و زوال دستگاه نجیبزادگی را با همهی جنبههای مضحک و غمانگیز آن زنده و مجسم ساخته است. چون دن کیشوت مظهر طبقهای است که قدرت خود را از دست داده و رو به زوال میرود، اما نمیتواند این زوال را باور کند، یا اینکه نمیخواهد بداند. خوشبختانه این اثر عظیم در سال ۱۳۳۵ توسط مترجم نام آشنای ادبیات ایران ـ محمد قاضی ـ به جامعه و ادبیات ایران عرضه شد.
قوه قضاييه خبر توقف اعدام نوجوانان را تصحيح کرد:
محکومان قصاص، همچنان اعدام مي شوند
سارا مقدم معاون قضايي دادستان کشور که روز چهارشنبه در گفت و گويي با ايرنا اعلام کرده بود متهماني که سن آنها کمتر از 18 سال است، با هر درجه از جرمي که مرتکب شوند، به استناد قوانين موضوعه ايران، اعدام نخواهند شد، در خبري که روز شنبه 27 مهرماه منتشر شد، محکومان به قصاص را از اين قاعده مستثنا کرد. وي گفت که قصاص، حق خصوصي افراد است و قوه قضائيه نمي تواند در آن دخالت کند.
اعضاي دربند آذرمهر کردستان تحت فشارند
شرايط سخت تر براي هانا و روناک
سامناک آقايي
با پايان اعتصاب غذاي چهل و پنج روزه زندانيان سياسي و مدني کرد در زندان هاي مختلف چند شهر کشور، برخي اخبار و گزارشات منتشر شده از سوي کميته حمايت اززندانيان اعتصاب کننده و همچنين ساير منابع خبري محلي در استان کردستان حاکي از آن است که از اوايل هفته گذشته اعمال فشار مسئولان زندان ها و ماموران امنيتي و حتي مراجع قضائي بر شمار ديگري از زندانيان، به ويژه فعالان دربند حقوق زنان افزايش نگران کننده يافته است. بيشتر اين اخبار و گزارشات به وضعيت دشوار پيش آمده براي روناک صفار زاده، هانا عبدي، فاطمه گفتاري و نگين شيخ الاسلامي اشاره دارند.
بسم الله الرحمن الرحيم :: با اهداء سلام و تحيت؛ جواب : 1ـ هرگاه ثابت شود کسی این گونه سخنان را گفته است به یقین مرتد است و از نظر علمای اسلام پاک نمی باشد. 2ـ البته نباید این گونه سخنان کفر آمیز زا نشر داد و نشر آن مسئولیت آفرین است مگر این که قبلا به وسیله خود آن گویندگان منتشر شده باشد و خبرگزاری بخواهد توجه به تهیه جواب آن بدهد. 3ـ ما جواب شبهاتی مانند شبهه فرد مزبور درباره امام زمان(ع) را در کتاب حکومت جهانی مهدی(ع) داده ایم ولی بدانید این افراد از طرز سخنانشان پیداست که مغرض هستند و پاسخ به درد آنها نمی خورد. والسلام عليكم ورحمة الله وبركاته دفتر آيت الله العظمی مکارم شيرازی; / بخش استفتاءات
پ ک ک ترکیه را به آتش بس دعوت کرد ترکیه همچنان به عملیات مسلحانه ادامه می دهد
روزنامه ی اعتماد: با وجود ادامه درگیری های پراکنده بین ارتش ترکیه و جدایی طلبان پ ک ک، یک مقام مسوول روابط خارجی این سازمان خواستار انجام مذاکرات مسالمت آمیز با دولت ترکیه جهت حل بحران موجود شد. این در حالی است که ارتش ترکیه با انتشار بیانیه یی از کشته شدن پنج سرباز ترکیه در درگیری با شبه نظامیان پ ک ک در مرز عراق خبر داد. در این بیانیه به سقوط یک فروند هلیکوپتر ارتش به دلیل نقص فنی و کشته شدن پنج عضو پ ک ک و مجروح شدن ۱۵ سرباز ارتش نیز اشاره شده است.احمد دنیز مسوول روابط خارجی پ ک ک خواستار امضای یک آتش بس جدید شد و گفت؛ «ما از ترکیه می خواهیم به مذاکرات عاقلانه و مسالمت آمیز روی آورد.»
شش ماه پس از اعلام تأسيس اتحاديه دمكراتيك دانشجويان كُرد مركز كرمانشاه، اولين مجمع عمومی اين اتحاديه در كرمانشاه برگزار گرديد. در اين مجمع كه مورخ پنجشنبه 25 مهر ماه 87 با حضور گروهی از فعالان دانشجويی عضو اتحاديه از دانشگاههای رازی، آزاد و پيام نور كرمانشاه تشكيل شد، نخست كاوه قاسمی كرمانشاهی عضو مؤسس اتحاديه دمكراتيك دانشجويان كُرد مركز كرمانشاه به ارائهی توضيحاتی در رابطه با چگونگی تشكيل و فعاليت اتحاديه از زمان تأسيس در ارديبهشت 84 تا كنون پرداخت. وی با بيان اينكه تمامی اقدامات لازم برای كسب مجوز از مراجع قانونی از سوی هيأت مؤسس اوليه اتحاديه صورت گرفته است گفت: تا كنون پاسخی در تائيد يا رد اين درخواست از سوی مراجع ذیصلاح داده نشده و طی اين سه سال اتحاديه با استفاده از ظرفيتهای موجود در قوانين مربوطه، به صورت قانونی و نه رسمی به فعاليت خود ادامه داده است و ما همچنان منتظر اقدام لازم از سوی مراجع ذیصلاح در صدور مجوز رسمی برای فعاليت اتحاديه در دانشگاههای ايران هستيم.